”Lina har gjort poesi av sin arbetsplats, om det stora och det lilla, framför allt om vardagen. Vi anser att Lina Arvidsson genom sitt verk har gett röst åt en yrkeskår vars frågor sällan tillåts ta plats vare sig i media eller i kulturen”. Så lyder motiveringen till Handels kulturstipendium 2021.

– Det känns jättebra! Jag trodde att jag skulle ha en ganska bra chans att få det när jag ansökte, eftersom jag skriver om verkligheten för handelsanställda, men jag blev överraskad över att det var så mycket pengar.

Vad ska du göra med pengarna?

– Det går till min buffert. Ju mindre tid jag måste spendera på att dra in pengar från andra jobb, ju mer tid kan jag lägga på mitt skrivande. Som författare sitter man länge med en text innan man får betalt så de här pengarna går till mitt skrivande.

Lina Arvidsson jobbar i matbutik, är krönikör i Handelsnytt och har skrivit flera böcker, bland annat Vänligen bygg inga berg – Betraktelser från kassan.

Handels kulturstipendium

Stipendiet kan sökas av Handelsmedlemmar och delas ut till en person som har gjort eller vill göra en kulturaktivitet, till exempel inom konst, teater, skrivande, podd eller film. Handels sätter extra stort värde på ansökningar för kultur som når andra inom handeln.