Pierre Ericsson, välkommen som ny krönikör i Handelsnytt!

– Tack så mycket! Jag såg efterlysningen i Handelsnytt om en krönikör som jobbar på lager, och tyckte att det lät roligt. Det här känns häftigt och lite pirrigt.

Vem är du?

– Jag brukar säga att jag är en 37-årig bleking som lever i politisk asyl i Halland. Jag gillar att skriva, men har inte tidigare gjort något av det. Är avhoppad historiestudent, och har alltid läst otroligt mycket. 

Nu jobbar du sedan sex år på Bil­temas centrallager i Halmstad. Innan dess jobbade du på Netto och Elgiganten hemma i Karlshamn. 

– Där hade jag egentligen gärna jobbat kvar, om det inte vore för kärleken. Jag flyttade till Halmstad, för det var här min kärlek ville bo. 

Och nu har kärleken utökats?

– Ja, vi har en liten nio­månaders dotter, Ella. Sedan tidi­gare har vi hunden Olle, en shih tzu, och innan Ella föddes var vi lite bekymrade. Han har visat förut att han inte gillar barn. Men just Ella gillar han. Ingen får henne att skratta så mycket som Olle. 

Vad har du för intressen utöver läsandet?

– Nu hinner jag inte så mycket, men jag är ett stort fan av engelsk fotboll, och då Liverpool. Det finns en mentalitet där som jag gillar, ”vi mot resten av världen”. 

Du avslutar ibland dina mejl med ”kamratliga hälsningar”.

– Ja, till dem som jag tror delar arbetarrörelsens värderingar. Och ibland till min chef också, för att provocera honom lite.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är mina kollegor, som jag skriver om i den här krönikan. Utan dem hade jag inte velat vara en minut på jobbet. Så glorifierande är det inte att plocka bruna lådor på en pall.