Carolina Eriksson New Yorker Västerås

– Jag tycker arbetsgivaren ska bekosta arbetsskor. Butiksanställda står och går mycket och det sliter på höfter och knän. Själv måste jag byta mellan flera par jympadojor för att inte få ont, det blir dyrt. Anställda som är lite äldre bör få mer semester så man får chans att återhämta sig från det tunga jobbet.

Bild: Caisa Rasmussen

Karin Ekholm Ica Kvantum Uppsala

– Schemat borde gälla för hela året, så att man kan planera sitt liv i god tid. Fast de kan börja med att leva upp till nuvarande regel om schema för sex månader – hos oss får vi bara fem veckor. Däremot har vi 26 lediga helger, det borde alla få i stället för 16 som i avtalet nu. Då är man ledig varannan helg.

Bild: Caisa Rasmussen

Cornelia Lundälv Stora Coop Eskilstuna

– Deltidsanställda borde få övertidsersättning när vi jobbar mertid. Då blir arbetsgivaren motiverad att höja våra kontrakt. Och mer semester – till exempel i form av att de fem fridagar vi får önska varje år blir betald ledighet. När inflationen äter upp löneökningarna är det läge att kräva andra förbättringar.

Bild: Caisa Rasmussen

Mikael Nielsen KGK lager Enköping

– Högre pension! Vi ligger långt efter tjänstemän och andra LO-förbund. Och kortare arbetstid så vi orkar jobba till pensionen. Sen vill jag gärna se ett system som omfördelar lön. När en anställd slutar och ersätts med en som har lägre lön borde en del av mellan­skillnaden fördelas mellan dem som jobbar kvar.