Både kvinnor och män ska ha samma makt att påverka samhället och sina egna liv. Alla ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter på livets alla områden. Därför har Handels startat nätverket Systerskap.

Vi är ett gäng förtroendevalda kvinnor som fått äran att få mötas, utvecklas och peppa varandra till att våga ta plats i samhället. För tyvärr ligger det inte i vår natur att vi ska höras, synas, eller ta plats. Därför är det mycket kompetens som inte hörs!

Men för att Handels ska kunna bli starkare, måste vi kvinnor våga kliva fram och få vara delaktiga.

Jag vet att det finns en otrolig kompetens och erfarenhet hos många människor där ute. Och alla ska ha möjlighet att höras. Vare sig man är man eller kvinna. För det är inte alltid den som skriker högst som har bästa svaren.

Elin Lindgren

Rädda män

Ett aktuellt exempel på att kvinnors åsikter och intelligens kan skrämma män med makt är i Iran. Där pågår stora protester efter att Masha Amini, en ung kvinna, blev misshandlad till döds för att hon inte bar sin slöja rätt.

Där kan vi prata om rädda män. De är så desperata att de kontrollerar kvinnorna så pass att de inte ska ha möjlighet att klä sig som de vill. Och ännu värre, ha sina egna åsikter.

Men just nu kan man se på nyheterna hur ett systerskap har bildats. Och jag hoppas nu för deras och världens kvinnors skull att de får ett jämställt samhälle som de förtjänar.

Dela med mig

I Sverige behöver vi inte bränna våra slöjor, eller klippa av oss håret. Tack och lov! Men vi ska komma ihåg, att det var bara ungefär 100 år sedan vi kvinnor fick rösträtt här. Det är inget att ta för givet.

Så nu ser jag framemot att dela med mig av vad jag lärt mig av nätverket Systerskap i Handels. Jag ser fram emot att se fler kvinnor få växa och våga tro på sig själva.