Hej och välkomna till prisutdelningen för ”Årets konstigaste beteende av en kund i en lokal matvarubutik 2023”! Kul att du kunde komma. Konkurrensen har varit stenhård i år. Och de nominerade är …

Melonbowlaren

Jag sitter i kassan och skannar på i godan ro. Rätt vad det är hör jag kunden skrika ”BOWLING!!!”. Jag tittar upp och ser hur han glatt spänner ögonen i mig och har händerna på en honungsmelon. Innan jag hinner reagera har han bowlat melonen till mig över bandet.

Jag tar emot den och hör mig själv säga ”strike!”. Jag vet inte varför. Det verkade som det rimliga svaret.

Rätt vad det är hör jag kunden skrika bowling

Skabb eller mjäll?

En kvinna vinkade mig till sig när jag gick förbi skönhetsavdelningen på väg mot min rast. Hon lutade sig framåt, drog bak nackhåret och visade några utslag och undrade vilket schampo jag trodde skulle hjälpa.

Influencermamman

I höstas proppade en influencermamma skamlöst upp hela kön mitt i lunchrusningen för att hon skulle filma hela handlingen för sin vlogg tillsammans med sin dotter.

Champinjonhysterikern

Här har vi killen som kom fram till mig en gång i skanningen och oroligt frågade ”Tror du de här champinjonerna är bra? Eller kommer mamma kasta dom i ansiktet på mig?” Jag visste inte om jag skulle ringa socialen eller rekommendera kantareller i stället.

Mr Microlax

För några månader sedan trängde sig en stressad herre före i kön och skulle ”bara ha lite Microlax”. Medan han kämpade med chippet i betalterminalen informerade han mig glatt och högljutt om att ”nu blir det fyrverkeri i gumpen!”.

Jag nickade och log, vilket tydligen uppmanade honom att fortsätta: ”Ja, när man tar värktabletter för ryggen så blir det ju ibland vissa oönskade bieffekter!”.

Jag vill ju bara bli sedd!

På mitt förra jobb hade vi en stammis som under flera månader handlade i konsekvent ursinne. Alltså, han var verkligen SKITARG. Det som en dag konverterade honom till optimismen var när jag hade lärt mig hans personnummer utantill. Efter det var vi bästa vänner.

Och vinnaren är … alla! Stort grattis, och välkomna att hämta ert pris i kassan: Service med ett leende, tack och välkommen åter!