– Det känns otroligt stort, inte minst med tanke på den speciella bransch jag arbetar i. Med på listan finns också ÖB Micael Bydén, Bianca Ingrosso och Alexandra Pascalidou. Det var nästan så jag fick nypa mig i armen, säger Conny Sohlberg, kundområdeschef på Fonus Dalarna.

Han har länge varit engagerad för att få fler att våga prata om döden, bland annat genom Fonus rapport ”Svenskarna och döden”. För två år sedan blev han utsedd till central talesperson och har sedan dess varit ansiktet utåt för Fonus.

Hur pratar man om döden utan att skrämma slag på folk?

– Döden är en stor del av livet och just därför behöver den få finnas med i våra tankar, känslor och samtal under livets gång. Jag tänker att det handlar om att vara trygg i sig själv och inte göra så mycket ståhej av det.

– Jag försöker undvika gamla ord och uttryck och i stället prata om döden på samma sätt som människor gör hemma vid köksbordet.

Foto: Ulrika Lundholm Ericsson