”Filmstjärnan” har sinne för ordning

Vem är kvinnan i solglasögon som möblerar om butiken Matildas första dag i kassan? Jobbar hon här? Är hon städerska eller konstnär? Har hon verkligen spelat huvudrollen i den ikoniska filmen? Och vad är det som sticker fram ur hennes vida ärmar? Inte lätt att förstå när man är ny på jobbet.

”Känslan” – en kund som väcker empati.

Jagsvag kund väcker starka känslor

Känner du igen ”Känslan”? Kunden som är så osäker att hennes närvaro nästan löser upp tiden fast hon inte vill vara i rummet. Som trots allt har vågat sätta på sig en prickig fluga. ”Känslan” vill ångra allt. Eller, förresten, kanske inte gulaschsoppan. Ibland har man bara ner alla sina påsar.

Linda – kollega med skinn på näsan.

Tuffa kollegan har svar på allt

Har du jobbat med Linda? Kollegan som klarar allt. Resolut avvisar hon ”Juicemannen” som tjuvläser korsordstidningar med lupp, och hon vet bättre än du vilka arbetskläder som passar dig. Hon har uppfostrat tre kamphundar, låter ingen sätta sig på henne och ska snart söka in på polishögskolan. 

Leona – rebell av naturen.

Hopplös skönhet gör djupt intryck

Eller Leona? Den snygga nya tjejen som jobbar i pyjamasbyxor och bara röker när hon inte har rast. Som hellre åker kundvagn än hjälper till att plocka varor, men som av någon outgrundlig anledning lyckas bli älskad av kunderna. Hon kanske inte jobbar kvar så länge, men du glömmer henne aldrig.

Vinn boken!
Mejla till handelsnytt@handelsnytt.se och berätta kort om en minnesvärd situation på jobbet. Till exempel ett kundmöte som var roligt, knasigt eller skrämmande.

Skicka mejlet senast 20 februari. Tre vinnare får var sitt ex av Matilda Josephsons seriebok ”Mjölk och människor”.

Obs! Tävlingen är avgjord.