Handelsnytt har i flera artiklar rapporterat om Nathalie och hur hon behandlades av sin arbetsgivare Hemköp Mörby centrum i kölvattnet av en våldtäkt hos sin tatuerare 2019. Bland annat pressades hon att jobba dagen efter, och blev även skickad på drogtest hos företagshälsan trots att cheferna visste om övergreppet.

Släpptes fri från fängelset i somras

Tatueraren kom att dömas till fängelse i två år och tre månader för våldtäkt och kränkande fotografering. Domen fastställdes senare i hovrätten. Tatueraren släpptes från fängelset i somras efter att han avtjänat två tredjedelar av sitt straff.

Men nu står det klart att det rättsliga efterspelet mot tatueraren kan få en fortsättning. Efter Handelsnytts publiceringar har två personer trätt fram med anklagelser om sexuella övergrepp. Enligt uppgift ska deras berättelse vara snarlika de övergrepp som Nathalie utsattes för.

Misstankar om sexuellt tvång och sexuellt ofredande

En förundersökning gällande två fall av sexuellt tvång och sexuellt ofredande har nu inletts vid Södertörns åklagarkammare i Stockholm. Det bekräftas av Nathalies målsägandebiträde, advokat Elisabeth Massi Fritz.

Elisabeth Massi Fritz.

– Ja, jag företräder två målsäganden som målsägandebiträde mot samma motpart som blev dömd för våldtäkt. Förundersökning pågår och sekretess gäller, säger hon till Handelsnytt.

I förra veckan meddelande Hemköp att butikschefen lämnar Axfood. De tre övriga cheferna omplaceras och fråntas personalansvar.