Jag läste granskningen om Tystnaden i handeln i senaste numret av Handelsnytt. Jag är nybliven pensionär men jobbade i en stor Ica-butik i drygt trettio år. Min chef där hade spunnit ett nät av förtrogna och ”spioner” som han helt förlitade sig på. Det gjorde att man inte kunde lita på många av sina cirka hundra kolleger, många släktingar och barn samt vänner var också anställda.

Jag har alltid vågat säga min åsikt och det har påverkat mig negativt till exempel vid löneförhandlingar och pottfördelning. Många kolleger har varit rädda för att säga ifrån och varit rädda om sina anställningar.

Trots allt har jag trivts bra med ett omväxlande jobb, en stor andel trevliga kolleger och massor av toppenbra kunder.

Det känns sorgligt att vi år 2021 fortfarande dras med sådana här förlegade system och värderingar.

Tack för en trevlig och intressant tidning.

Hur är det på ditt jobb?

Känner du igen dig i Astrids beskrivning? Vågar du säga din mening på jobbet? Håller du med om att handeln präglas av tystnad?

Berätta för oss. Kommentera artikeln via länken nedan eller skriv en egen insändare direkt på webben.