Olyckan skedde på torsdagseftermiddagen på modeföretaget NA-KD:s lager. Mannen, som var i 35-årsåldern, körde truck och ska ha blivit svårt klämd. Han fördes till sjukhus i Lund men hans liv gick inte att rädda.

– All verksamhet avbröts efter händelsen och personalen skickades hem. I dag håller de öppet för personalen, men produktionen ligger nere. Anställda erbjuds krisstöd, säger Katarina Norgren, förste ombudsman på Handels i Helsingborg som fått information av logistikföretaget Logent som sköter driften vid lagret.

Polisutredning

Händelsen utreds av polisen som vållande till annans död. Även Arbetsmiljöverket är inkopplat.

En ombudsman från Handels ska besöka arbetsplatsen i början av nästa vecka.

Modeföretaget NA-KD:s lager i Landskrona är 23 000 kvadratmeter stort och invigdes 2020. Anläggningen beskrivs som ett automatiserat robotlager. Driften sköts av logistikföretaget Logent, som har kollektivavtal med Handels.

Handelsnytt har sökt arbetsgivaren för en kommentar