– Vi har en bra dialog med skyddsombuden och vi fick beröm från Arbetsmiljöverket, säger Håkan Chalto. Man undrar vad syftet är här? Var är framtidsaspekten och vad leder det till?

Har inte dömts för något

Han framhåller att Arbetsmiljöverket lade ner processen mot ABF Fyrbodal och att organisationen inte dömts för något. Arbetsmiljöarbetet har genomförts tillsammans med en expert från arbetsgivarorganisationen Fremia.

Att så många människor har lämnat ABF Fyrbodal är helt naturligt och har att göra med en förändrad arbetsmarknad.

– Vi sysslar inte bara med traditionell verksamhet i dagens ABF. Vi har många projektuppdrag som är tidsbaserade.

”Vet inte vilka personer du pratar om”

Ramizas och Jeanettes fall vill han inte kommentera. Han har inte varit deras närmaste chef.

– Jag vet inte vilka personer och vilka ärenden du pratar om. Jag kan ändå inte gå in i fall som jag inte varit ansvarig för, säger han.

Anställda har misshandlats och försökt ta livet av sig. Menar du att du inte vetat om det?

– Nej, men jag tänker inte diskutera personliga ärenden i media. Sen finns det alltid flera sidor av myntet.

Bittra tidigare anställda

Vad gäller kritiken om att ABF Fyrbodal främst är intresserade av att dra in studietimmar och projektpengar så säger han att det är ett utryck för en bitterhet hos tidigare anställda.

Det handlar om att man är bitter och besviken för att man inte har fått en position, eller att man hade önskat att jobbet var roligare

Håkan Chalto, ombudsman ABF Fyrbodal.

– Det är människor som tolkar in saker. Det är inte med sanningen överensstämmande. Det handlar om att man är bitter och besviken för att man inte har fått en position, eller att man hade önskat att jobbet var roligare, säger Håkan Chalto och fortsätter:

– Vad gäller studietimmarna så är det är något som varenda studieförbundsavdelning i Sverige brottas med. Vi har ingen sån ambition, men i värsta fall har det kunnat uppfattas som en volymjakt. 2024 kommer det ett nytt bidragssystem som är mer baserat på kvalitet. Det är vi tacksamma för.

Har inga ambitioner att manipulera

Kritiken kring hans chefskap samt anklagelserna om att han manipulerar och undanhåller information från styrelsen avfärdar han bestämt.

– Tror du på det så får du ju skriva om det. Men jag har inga sådana ambitioner över huvud taget. Det är väldigt tråkigt att ha det här samtalet med dig. Det verkar inte som du har någon som helst botten. Du bara häver ur dig saker.  

Det är ju inte jag som säger det här. Det är dina anställda.

– Men du fortsätter ju att tro att jag skulle manipulera styrelsen. Varför skulle jag göra det?

– Jag är en vanlig anställd. Jag fattar inga styrelsebeslut. Jag har absolut ingen sån ambition eller ens en sån tankevärld, säger Håkan Chalto.

Medger fel med arbetsträningen

På en punkt medger han att fel begåtts, och det rör arbetet med de arbetslösa. Där har man ibland landat fel, säger Håkan Chalto.

– Enligt vårt idéprogram ska vi arbeta med människor som har det tufft i samhället. Arbetslösa, människor i utanförskap. Vi har haft en bra ambition, men det är inte alltid enkelt. Vi har jobbat med det i många år och tagit stora kliv. Men det finns en kompetensresa att göra.