När Tilde Wrigsell kommer på en melodi eller textrad under plocket på Ica Maxi i Erikslund i Västerås gäller det att försöka komma ihåg den till efter jobbet.

– Om jag inte minns den var det inte meningen att den skulle bli en låt. Då var den inte tillräckligt bra.

Tilde Wrigsell beskriver sig som en ensamvarg och sitter oftast ensam i studion. Men när hennes skivbolag hörde av sig och frågade om hon ville vara med och skriva en låt bangade hon inte.

Tilde Wrigsell

  • Artistnamn: Ronia
  • Ålder: 22 år
  • Bor: Västerås
  • Jobb: Plockar onlinebeställningar på Ica Maxi i Erikslund.
  • Aktuell: En av fyra låtskrivare till Melodifestivalbidraget ”Haunted”.

Här kan du höra hennes musik.

– Jag älskar att skriva låtar och har suttit i sessions tidigare. Det kan till exempel börja med att vi pratar om ett problem som fler känner igen sig i. Sedan börjar kanske någon sätta ackord, någon kommer på en melodi och någon en text, säger Tilde Wrigsell.

Skrev låten ”Haunted” till Melodifestivalen 2023

Resultatet blev låten ”Haunted”. Vad hon inte visste då var att den skulle skickas in och antas till Melodifestivalen. Det blev en glad överraskning. Första veckan i februari bär det av till Göteborg för att stötta artisten Rejhan Bellani när han framför ”Haunted” i den första deltävlingen.

– Det ska bli så kul att höra Rejhan, han är sjukt grym. Jag är så taggad! Jag älskar att Mello är en plattform där även nya artister får synas.

Rejhan Bellani
Rejhan Bellani.

Tilde Wrigsell har skrivit låttexter sedan hon var 13 år.

– Det är berättandet som är det mest intressanta. En bra låttext berättar. Lyssnaren ska kunna se bilder framför sig.

Drömmen: Skapa musik på heltid som artisten Ronia

I framtiden drömmer Tilde Wrigsell om att skapa musik på heltid. Nyligen släppte hon EP:n ”New” under artistnamnet Ronia, som är hennes lite mer internationellt gångbara mellannamn.

– Min musik är atmosfärisk, mörk, stor och filmisk pop. Med lager i både sång och musik. Jag har inte tänkt på hur jag märks i ”Haunted”, kanske att andra hör det. Men låten är en stor, poppig ballad, så den kanske är lite Tilde ändå.

Låtskrivaren Tilde Wrigsell (artistnamn Ronia) står på en parkbänk i grått väder.
Tilde Wrigsell beskriver sin musik som mörk, filmisk popp. Vill du höra? Sök på artistnamnet Ronia.

Fotnot: Låten ”Haunted” var med i den första deltävlingen i Melodifestivalen, 4 februari 2023, och kom på femte plats. Bidraget gick därmed inte vidare till finalen eller andra chansen.