Jag orkar inte mer.

Jag orkar inte otrygga anställningar, oregelbundna arbetstider och all stress. Jag orkar inte jobba för två, ibland tre personer, men få lön för knappt en.

Ansvaret växer, uppgifterna blir fler men lönen står still och personalstyrkan likaså. Läget är spänt och chefen blir bara strängare. Nu måste jag få en paus.

Ohållbart, frustrerande och skitigt

Ta fram valfritt nummer av Handelsnytt så hittar du garanterat en artikel om en chef som beter sig som ett svin eller en vansinnigt otrygg anställning som sabbar både familjeliv och självkänsla. Det är inte okej.

Jag har bestämt mig för att ta en paus, varva ned och testa något annat.

När man ligger vaken med ångest över allt som måste göras samtidigt som man blir bombarderad med nya uppgifter näst intill konstant så är något fel.

Folk blir sparkade via sms när de påminner om utebliven lön, kvinnor blir sexuellt trakasserade och många jobbar med scheman som knappt sträcker sig till morgondagen.

Ohållbart, frustrerande och skitigt.

När chefen beter sig som en slavägare har vi hamnat snett.

Extra surt när man som jag jobbar i en livsmedelsbutik och ser priserna öka varenda dag och man kan nästan se live hur ens egen plånbok i relation till priserna minskar. Högst omotiverande.

Visst finns det yttre påtryckningar och problem i världen som vi inte kan kontrollera. Inflation, världsläget etcetera.

Jobbar som två men får lön för en

Men det finns så många interna problem som faktiskt går att lösa. Men vi står fortfarande och trampar med skitsaker som trakasserier och chefer som tror att de äger oss.

När man jobbar som två personer men får lön för en och samtidigt har en chef som beter sig som en korrupt politiker eller slavägare har vi hamnat snett.

Det är synd att vi fortfarande brottas med sådana här problem när vi jobbar med något som kan erbjuda en fantastiskt rolig miljö. Vi får träffa folk, hjälpa till och ofta hänga med på nya och häftiga trender.

Det här har för mig varit det absolut roligaste jobbet jag haft och därför smärtar det desto mer att jag inte orkar längre.

Stå tillsammans, våga säga ifrån och gör din röst hörd.

Kalle Jungell

De framsteg vi har gjort inom handeln har vi gjort tillsammans och det är viktigare än någonsin att vi håller ihop. Det blir mitt sista medskick innan vi tar farväl.

Stå tillsammans, våga säga ifrån och gör din röst hörd. Det är så, så viktigt.

Stanna kvar i Handels och gör skillnad – för din och dina kollegors skull. Jag tackar så mycket för mig. Hoppas vi hörs snart igen, men då gärna under bättre förutsättningar.

Med mycket kärlek, Kalle.