– Det är naturligtvis trevligt med ett extra tillskott, alla kollegor som jag har pratat med är väldigt nöjda. En lönebonus gör att man känner sig sedd och uppskattad, säger Rebecca Masth, butiksmedarbetare på Stora Coop Varberg och ledamot i Handels klubbstyrelse.

Under flera år har de anställda på Coop Varberg fått en bonus utbetald i samband med sommaren. Trots att resultatet för 2022 var sämre än under rekordåren under pandemin så blev det en slant till personalen även i år.

Bonus på lönen i mars

Men den här gången betalades pengarna ut redan i mars.

– Det har varit en tuff vinter med prisökningar och höga energikostnader. Därför tyckte vi att det var bättre att dela ut bonusen nu än att vänta till sommaren, säger Anna Bengtsson, vd för Coop Varberg.

Var det självklart att betala ut bonusen trots att ni gjorde ett sämre resultat än föregående år? 

– Ja, vi hade satt upp tre kriterier, som är kopplade till verksamheten under året och ger 5 000 kronor var. Vi klarade två av kriterierna, vilket betyder att de som arbetar heltid får 10 000 kronor, säger Anna Bengtsson.

I Coop Varbergs fyra butiker arbetar cirka 140 personer. Den sammanlagda kostnaden för bonusen ligger på drygt en miljon kronor. Även de som arbetar deltid eller har vikariat har fått bonus.

Rebecca Masth Coop Varberg
Rebecca Masth, butiksmedarbetare och ledamot i Handelsklubbens styrelse på Coop Varberg.