Birgitta Butiksanställd

Det verkar vara tufft för alla, men personligen är jag inte så orolig för framtiden eftersom min arbetsgivare klarar sig rätt bra. Vi har arbetat mer flexibelt för att hantera kundernas förändrade köpvanor, det tror jag har räddat oss.

Cecilia, butiksanställd

”Man försöker spara in så gott det går på maten, elen och kostsamma aktiviteter. När räntorna sticker i väg är det mest bolånen som oroar mig. Eftersom jag är heltidsanställd så känns det bra att jag inte behöver jaga fler arbetstimmar.”

Nilfer Ynal  Butiksägare och kassörska. 

Klart att man känner en oro för kostnaderna som ökar. Jag får dra ner både på min egen lön, men tyvärr också timmarna för de butiksanställda. Just nu drar vi också ner på sortimentet eftersom priset på råvarorna sticker i väg samtidigt som köpkraften minskar.

Kristin, butiksanställd

”Det känns inte som att vi är så mycket mer påverkade än andra, kostnaderna ökar för alla. Men när man tänker på det så har det här i och för sig alltid varit ett låglöneyrke. Här i Stockholm finns det ju dom som tjänar så mycket mer än oss.”

Ebba, butiksanställd

”Man är ju redan sparsam, så det är svårt att ta till sig av alla spartipsen. Dom säger ´Ät inte så ofta utelunch’, gör folk det? Jag har ju redan matlåda med mig, så det är svårt att ändra på det.”