Hur förbereder ni er för Black week?

Cattis Bengtsson Butikssäljare på Butiken och Paketering i ÄHLM Market

– Vi kommer dubblera personalen under de dagarna eftersom det kommer så många paket. Vi räknar med att det blir kring tre gånger fler paketutlämningar än under en vanlig vecka.
Ska det bli roligt eller bara stressigt?
– Det blir jättekul. Det betyder att det också kommer fler människor till vår butik, vilket förhoppningsvis ökar försäljningen.

Kajsa Åkesson Butikssäljare på Kjell och Company

– Förra året hade vi en kampanj med sänkt pris på vissa varor. Jag har inte hört något ännu, men jag antar att det blir något liknande i år.
Kommer du arbeta under veckan?
– Ja, men jag tror att det blir ganska lugnt. De flesta som vill handla billigt åker nog till Väla köpcentrum i Helsingborg. Där finns fler butiker och större utbud. Hos oss blir det nog i stort sett som vanligt.

Sissela Hammar Butikssäljare på MQ Market

– Vi sänker priset på vissa varor, men i övrigt gör vi inget särskilt under de dagarna.
Vad tycker kunderna om det?
– Det tycker säkert att vi borde göra mer och sänka priset på fler varor. Men jag tror att ledningen vill att försäljningen sprids ut över hela året, vilket jag tycker känns rimligt. Det blir konstigt att man ska handla bara för att det är en viss vecka, det är väl bättre att köpa sina kläder när man behöver dem.

Johan Henriksson Franchisetagare på El-Giganten

– Vi kommer sätta in extrapersonal och funderar just nu på hur mycket vi kommer sälja av olika produkter så att lagret är välfyllt. Black week har gått om mellandagsrean som den bästa försäljningsperioden på året.
Det låter som att ni kommer få fullt upp.
– Ja, hittills har försäljningen under de här dagarna ökat för varje år, oavsett konjunktur och pandemi. Jag är en av delägarna till butiken så jag älskar verkligen Black week. Förhoppningsvis står sig trenden med ett nytt rekord i år igen.