När Teknikmagasinet gick i konkurs strax efter nyår fanns det en förhoppning om att en ny ägare skulle ta över och driva verksamheten vidare. Men efter några veckor var det hoppet ute. 

– Det är tyvärr inte någon som kommer att ta över helheten. Vi har gjort försäljningsförsök på hela verksamheten, men inte fått något bra bud, sa konkursförvaltaren Karl Björlin till Handelsnytt i slutet av januari. 

Den 4 februari var konkursutförsäljningen över i de flesta av Teknikmagasinets 35 butiker, som nu är stängda. De drygt 200 anställda får se sig om efter nya jobb. 

Varumärket Teknikmagasinet lever vidare

Men nu visar det sig att Teknikmagasinet kommer att leva vidare ändå.

Det är företaget Phone Life, som säljer mobiltillbehör, som har köpt varumärket och domännamnet.

– Teknikmagasinet är ju ett fint och anrikt varumärke, som vi nu har köpt med logotyper och domännamn. Vi har även köpt lite produkter från lagret, sådant som vi kan sälja i vår nuvarande verksamhet, säger Julius Jansson Sleth, vd på Phone Life.

Inga anställda erbjuds jobb

”Nya” Teknikmagasinet kommer bara att finnas som e-handel. De anställda som har jobbat i butikerna kommer inte att erbjudas nya jobb av den nya ägaren.

– Tyvärr är det så, det är ett oförändrat läge. Vi har inte alls någon erfarenhet av att driva fysisk handel, utan vi kan bara bevara varumärket och bedriva e-handel. Det är så klart jättetråkigt för alla som blivit av med jobbet. Det hade varit jättebra om vi hade kunnat anställa dem, men så ser det inte ut i dagsläget, säger Julius Jansson Sleth på Phone Life.