Lisa Berthelson och Anna Hjorths artikel ”H&M-andan är död”, Anne gav sitt yrkesliv till H&M – nu tvingas personalen stressa efter hyvling av arbetstid: ’Grinat mig till sömns’ kan vinna i klassen bästa berättande journalistik:

– Jag är tacksam att vi fått förtroendet att berätta H&M-medarbetarnas historia. H&M är så stort, nästan alla har ett plagg från dem, men det är sällan de anställda får synas och höras. Det känns viktigt att vi fått lyfta fram dem, säger reporter Lisa Berthelson, Handelsnytt. 

Artikeln är även nominerad i klassen bästa redigering, för Niklas Wennergrens känsliga och träffsäkra redigering av artikeln ”H&M-andan är död” i Handelsnytt nr 8/2023.

Sms efter skjutningar

Niklas Wennergren är också nominerad i fler kategorier.

Med delar av chattmeddelanden och sms som skickats till och från butiksmedarbetare under skjutningarna på Emporia och i Sätra centrum har han skapat ett drabbande omslag som har chans att bli årets bästa grepp

Bild på omslag med många chattmeddelanden.

– Det roligaste med att göra omslaget var att hela redaktionen gick i gång på idén. Det var verkligen ett teamwork! Från alla på redaktionen till vår fotograf Johan Bävman i Malmö som gick runt och samlade in meddelanden på Emporia.

Se den nominerade Instagram-reelen här nere!

Nominering för julrim

Dessutom har Handelsnytts krönikör Helene Björkman nominerats för att hon effektivt och humoristiskt beskriver julstressen i Ett julrim från personalen i handeln i jul.

– Vi är jättestolta och glada över de här nomineringarna. De lyfter fram våra läsares verklighet, och är bevis på att gott redaktionellt samarbete och att låta saker få ta tid är framgångsfaktorer, säger Handelsnytts chefredaktör Helena Rönnberg.