Jörgen Karlsson har haft otur. Först jobbade han på Onoff fram till företagets konkurs förra sommaren. När han snabbt efteråt lyckades få ett jobb på ett bemanningsföretag höll det bara i nio månader.
− Det är sjätte gången jag har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist under de 21 åren jag har jobbat, säger han ett par månader efter den senaste uppsägningen.

Nu lever Jörgen Karlsson på pengarna han får från a-kassan och inkomstförsäkringen. För honom är det en viktig komplettering till a-kassans låga tak.
− Inkomstförsäkringen är ett jättestort tillskott när man har familj och den biten, säger Jörgen Karlsson.

Hans senast registrerade inkomst var drygt 21 000 kronor i månaden. Därför får han ut 80 procent av det, minus skatt. Ovanpå ersättningen han får genom a-kassan fyller inkomstförsäkringen på med 65 kronor per dag.
− Egentligen tycker jag att det är bättre att höja a-kassenivån rejält, i stället för att man ska hålla på med inkomstförsäkringar, säger Jörgen Karlsson.

Men han är glad över att Handels har försäkringen. Innan han började jobba på Onoff och gick med i Handels var Jörgen Karlsson med i IF Metall. De har inte någon inkomstförsäkring, vilket han tycker är tråkigt.
− Jag tycker att inkomstförsäkring är viktigt. Det är något som pushar en att vara med i facket, säger han.