Nyligen varslades 15 anställda om uppsägning från och med den 31 mars. Nu är förhandlingarna klara och det blir så många som får sluta.
– Vi hade redan gått igenom hur det såg ut innan de la varslet. Därför hade vi fått ner antalet som skulle varslas och då blev det samma antal som blev uppsagda, säger Handels ombudsman Pia Elfwing.

Bergendahlsgruppen som äger City Gross har gått igenom sina butiker och tittat på hur många arbetstimmar det finns i butikerna, i förhållande till butikens storlek. Det visade sig att Mantorps-butiken hade för höga lönekostnader jämfört med de andra butikerna.
– Det är aldrig kul när det drabbar enskilda medarbetare. Men vi var tvungna att göra något åt det, säger Mikael Lagerwall som är informationschef på City Gross.

De som blir uppsagda jobbar på allt från heltid till några få timmar i veckan.
– Många tjänster var på 30 timmar i veckan. Sedan var det några som var väldigt små. Men det är tråkigt för dem också, säger Pia Elfwing.

Hon betonar också hur verksamheten förändras när 15 personer försvinner, även om det i dag finns ett hundratal anställda i butiken.
– De som blir kvar drabbas ju även av förändringar, eftersom man oftast måste göra om i schemat. Har man jobbat var tredje helg kanske man måste börja jobba varannan helg i stället.

I nuläget är det oklart hur de som jobbar kvar på City Gross i Mantorp kommer att påverkas. Det är inte heller känt om butiken är lönsam eller inte, eftersom företaget inte kommenterar om enskilda butiker går bra eller ej. Det de kan säga är att de nyligen har satsat pengar på butiken, med bageri och en manuell fiskdisk.

För tillfället finns det inget beslut om varsel på något annat City Gross-varuhus.
– Nu var det Mantorp vi tittade på. Om det finns fler butiker är ingenting som jag känner till i dag, säger Mikael Lagerwall.