Förbudet kom efter att Arbetsmiljöverket påkallat faran med att inte höra en truck komma farandes på DHL:s lager i Borås, rapporterar Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Hur ser det ut på ditt lager?

Mathias Pettersson, 25 år, Coop Fryslager, Enköping:
– Vi har satt upp ordningsregler tillsammans med arbetsgivaren om att det inte ska förekomma. Man ska inte tappa uppmärksamheten i samband med truckkörning. Det finns musik i vissa truckar, men det är mer likt en bilstereo.

Alexandra Berglund, 27 år, Iduna lager, Varberg:
– Det beror på vad man gör. Plockar man presentartiklar och kör truck får man inte göra det. Men jobbar man på kvalitetskontroll plockar man så små saker och i den delen av byggnaden kör man inte truckar, så då får man lyssna i hörlurar. Då lyssnar jag, det får tiden att gå fortare.

Kai Zhang, 26 år, Lidl lager, Halmstad:
– Nej, det får man inte. När jag började jobba här 2007 fick vi lyssna på musik i hörlurar. Sedan skedde det flera olyckor på lagret, bland annat med truckar. Så 2010 förbjöd arbetsgivaren det. Jag brukade själv lyssna på musik i början, när det var tillåtet.

Anneli Stenberg, 48 år, Dagab, Borlänge:
– Det är tillåtet, men man ska vara kontaktbar. Men nu har det nästan försvunnit eftersom vi har röstplock. Då får vi ju ordern i lurarna, så det blir ju svårt att lyssna på både ordern och musik samtidigt. Men jag lyssnar ibland, när jag jobbar på rangering. Det är rätt så skönt att lyssna på musik när man lastar bilen.

Nina Fredriksson, 24 år, Servera, Norrköping:
– Det får man om man bara har i en hörsnäcka, man får inte ha i båda öronen. Man måste kunna höra runt omkring. Jag brukar själv lyssna.

Foto: Privat, foto på Alexandra Berglund av Fredrik Jonsving