Det är rätt så roligt att höra alla olika bortförklaringar som jag ofta bemöts av eftersom jag själv inte har denna status – ja jag vet jag är precis insnöad.
Hur kan hon leva utan tänker ni nu eller?
Men tro mig, det går.
En av de vanligaste är den här ”jag har det men jag är aldrig inne o kollar eller skriver nåt”…eh okej?
Aha, räcker med att öppna ett konto alltså så man inte hamnar utanför men man skäms för att man vill va inne men vilken mening är det då?

”Min son la upp ett eget konto åt mig, han va trött på att jag loggade in på hans” är också en variant …eh okej?
Den är go, visst?
Lämnar en rad här får ni själva ge en kommentar till den …………………………………………………………………………………………………………………. för själv finner jag inga ord.
Och så har vi kategorin som inte gör annat än gnäller på vänners kommentarer o inlägg …eh okej? (men facebook måste man ha).
Stackare, tänk själv att bli tvingad att läsa något som du bara blir uppretad o arg av. Och värst av allt – du blir avundsjuk på vännens status.
Kanske räcker med grattishälsningar från 852 vänner när du fyller år, så varför inte radera en vän eller två?

Eller den här sagd av en fd kollega vars dotter på tretton år ville gå med ”jag gick med för att ”nn” ville öppna ett konto, vill ha koll på vad hon gör o skriver där” …eh okej?
Då får man ju verkligen hoppas att dottern bara ägnar sig åt Fb för annars får mamman lite fullt upp menar jag.
Hon ska också gå igenom alla dotterns sms-konversationer, vara med henne på rasterna i skolan (ja dottern pratar väl o gör saker även där), låta dottern sova hos kompisar endast med villkoret att hon utrustar sig med dold kamera o  mikrofon eller? (vet väl alla vad tjejer fnissar om innan de ska sova liksom) eller sover hon också över rent av?, avlyssna alla telefonsamtal som dottern har (gud vet vilka fula ord flickebarnet använder sig av eller blir utsatt för), sitta med i dotterns rum när vännerna kommer (ja de kanske baktalar o snackar skit om andra eller?) det är ju inte för inte som det heter ”genom sig själv känner man andra” tänker jag.

”Alltså har man inte facebook hänger man inte med” den har ni väl hört? …eh okej?
Jaahaa nu hajar jag! Det är därför jag inte hänger med på vad det är för dag i såna här tider när det ploppar upp röda dagar här o var i almanackan!

Annette Sandberg
Lagerarbetare på Martin & Servera