Gjorde skolarbete – fick chefsjobb.

 ”Jag gjorde fältstudie på Brothers i Borås när jag gick en butikschefsutbildning på Textilhögskolan. Jag fick jobb där, men ville till Stockholm. Så jag mejlade och sökte en butikschefstjänst. Jag fick komma på intervju, men de ville ha någon med mer erfarenhet. Fast chefen gillade mig och när det dök upp ett jobb som ställföreträdande butikschef här i Kista rekommenderade hon mig för det. Det var ett föräldravikariat, men sedan blev jag kvar.” Sofie Thuresson, som numera jobbar på butik i Nacka.

Besök gjorde susen
 ”En vän till mig ville verkligen jobba i butik. Han ringde och tjatade och tjatade. ”Kan jag inte få provjobba”. Till slut tröttnade väl chefen och kompisen fick jobba extra. Han blev kvar ett bra tag. Sedan började han att tjata på mig. Jag hälsade på i butiken där kompisen jobbade och pratade med chefen. Jag fick börja plocka varor samma dag. Sedan dess är jag kvar. Det är tio år sedan. Jag jobbar heltid och har gjort det i nio år ungefär.” Magnus Larsson, Ica Supermarket, Kista Galleria.

Kontakt med chefen
 ”Jag var butikschef men stod i kassan eftersom vi hade utförsäljning av hela butiken och det var mycket folk. Jag småpratade med en av kunderna. Hon nämnde att hon jobbade på Intersport. Några dagar senare gick jag dit och frågade om det fanns jobb hos dem. Då sa butikschefen att hennes tjänst skulle bli ledig. Jag fick namnet på en person jag skulle kontakta – det var kunden jag hade småpratat med. Jag gick på två intervjuer. Vid tredje mötet skrev vi kontrakt.” Darius Larvarld, numera avdelningschef på Intersport i Stockholm.