Den nya ägaren tar över semesterön i Göteborgs södra skärgård efter sommaren. Alla som bokat någon av stugorna på ön i sommar kan därmed semestra enligt planerna. Stugorna har i första hand hyrts ut till medlemmar i Handels och IF Metall.

Ön bjöds i vintras ut till försäljning för 50 miljoner kronor. Vad köpeskillingen till slut blev vill köpare och säljare inte uppge. Men Handels försteombudsman i Göteborg, Anne-Maj Lindblom, är glad att affären är i hamn.
– Det är en fördel för medlemmarna. Vi i facket är bra på kollektivavtal och arbetsrätt, men mindre bra på att driva en semesteranläggning, säger hon.

Handels i Göteborg satsade 10 miljoner kronor i början av 2000-talet då avdelningen gick in som hälftenägare i samband med att IF Metalls ö behövde rustas upp. Ön har formellt ägts av en rekreationsförening som de båda fackavdelningarna står bakom. Driften har skötts av ett handelsbolag.
En konsult tittar just nu på hur ägarna kan hantera det kapital som affären ger.
– Det finns inga planer just nu. Men det ska komma medlemmarna till godo, säger Anne-Maj Lindblom.

Knarrholmens nya ägare, Billström Riemer Andersson AB, säger i ett pressmeddelande att man är stolt och glad över att ta över Knarrholmen.
– Vi har en vision och en plan för öns framtid som vi tror mycket på, säger företagets vd Magnus Riemer enligt pressmeddelandet.

Knarrholmen

65 stuglägenheter
hyrs ut till medlemmarKnarrholmen i Göteborgs södra skärgård är cirka en kilometer lång och 33 hektar (47 fotbollsplaner) stor.
 
Ön har ägts gemensamt av IF Metall och Handels i Göteborg.
 
På ön finns 33 stugor med 65 små lägenheter, samt restaurang och butik.
Stugorna har hyrts ut veckovis, i första hand till fackets egna medlemmar.
 
Det finns också drygt 30 så kallade tältstugor som arrenderas på längre tid.