Jaana Olsson är rösten bakom tonvalen när du ringer Handels. ”Vill du komma till… Tryck ett”. Och så vidare.
– Chefen sa att jag dragit vinstlotten när jag fick vara Handels nya röst. Lite roligt och hedrande, även om det är sådär att höra sig själv, säger hon.

Hon fick röstuppdraget för att hon enligt sin chef har en lugn, neutral och behaglig röst. På förmiddagen fick hon veta det, efter lunch var hon på plats för inspelning. I ett kontorsrum, med en mikrofon och ett manus i handen. Hon varken hostade eller skrattade så det gick snabbt utan så många omtag.
– Det var mest att läsa innantill. Svårast var att veta hur fort man skulle läsa.

Jaana Olsson jobbar annars på den fackliga rådgivningen Handels Direkt och svarar på frågor över telefon och mejl. De flesta ringer och hon snittar på 30 samtal om dagen. Just nu handlar många om lön och semester.

Fakta

Telefonnummer

Kontakta Handels eller bara lyssna på Jaana Olsson?
Ring 0771-666 444. Från och med måndag är det hennes röst du hör.