Varje dag har de som ringer medlemmar på Handels i Stockholm morgonsamling. I tisdags fick de beröm. De hade ringt 3 500 samtal och fått tårta.

Inför valet 14 september är Handels mål att ringa 30 000 medlemmar för att få dem att rösta. Helst rött. Det rings över hela landet. I Stockholm sitter ett 15-tal personer i ett tillfälligt kontorslandskap mellan klockan 10 och 20. De flesta är fackligt förtroendevalda. Några har tagit tjänstledigt från sina vanliga jobb.
– Jag trodde att det skulle vara monotont, men samtalen är väldigt varierande, säger My Sternberg, en av ringarna som är engagerad i Handels genom ett jobb i klädbutik.

Hon har en samtalsmall att gå efter, men föredrar att prata fritt och hitta det som berör den man pratar med. Ett samtal brukar ta fem minuter och många vill prata om trygga jobb.
– Främst kvinnor och unga vill att det ska bli lättare att få heltid och fast jobb.

Andra samtal har blivit halvtimmeslånga, handlat om livsöden och slutat med tårar. Efter vissa samtal kan hon känna att hon inte riktigt nådde fram och börjar grubbla på vad hon kunde sagt annorlunda.
– Men med tiden lär man sig att sålla bort jobbiga samtal. Det är otroligt lyxigt att få prata politik med människor.