– Det kändes väldigt tråkigt även om det inte kom som en total överraskning, säger Bim Max Jonsson som varit anställd i butiken i 12 år.

Bim Max Jonsson fick beskedet om nedläggning då hon kom tillkaka från semestern. Nu är hon och hennes arbetskamrater i färd med att sälja ut de sista varorna i butiken.

– Vi jobbar kvar till sista september även om vi stänger butiken tidigare än det.

Alla i butiken har erbjudits hjälp via kollektivavtalets omställningsförsäkring. Det innebär att de får hjälp av en coach att söka nytt jobb eller utbildning.

– Resurstorget var här i går. Vi blev erbjudna lite kurser och hjälp att skriva cv. Så vi får se vad som händer, säger Bim Max Jonsson.

Flera har jobbat i butiken sedan den öppnade 1997.

– De som har jobbat mer än tio år har sex månaders uppsägningstid. De som har jobbat fem år och är 40 år fyllda har rätt till ett avgångsbidrag via Afa-försäkring som ingår i kollektivavtalet. Hur stort bidraget är skiftar beroende på ålder och arbetstid, säger Pia Elwing, facklig ombudsman i Linköping.

Ingen av de anställda har erbjudits jobb i någon av Klädjättens andra butiker som ligger i Veddesta/ Järfälla, Örebro och Sandviken. 
 
Dåligt läge och sviktande kundunderlag är förklaringen till att  butiken i Linköping måste stänga, enligt Jari Pannula, personalansvarig på Klädjätten.