Vin- och spritlagret i Jordbro söder om Stockholm heter numera JF Hillebrand Logistics, och driften sköts av DHL Supply Chain. När DHL tog över 2013 bytte företaget avtal från Handels till Transport. Den tidigare Handelsklubben på lagret löstes upp.
Handels och Transport fortsatte dock att tvista om avtalsrätten och i april i år beslutade LO:s styrelse att Handels avtal ska gälla på arbetsplatsen.
– Vi är nöjda. Handels avtal har bättre tillägg för ob och skift, säger Jessica Moya.
Efter ett och ett halvt år utan fackklubb bildades i veckan en ny Handelsklubb. Nyvalda ordföranden ser fram emot att åter få igång det fackliga arbetet.
– Alla våra lokala avtal sades upp när vi fick nya ägare. Vi har mycket att förhandla om, till exempel arbetstider och skiftersättning.
En annan viktig fråga rör arbetsmiljön på lagret. Den tidigare fackklubben på Lagena drev ett ärende gentemot Arbetsmiljöverket.
– Vårt jobb är slitsamt med många tunga lyft och besvärlig belastningsergonomi. Vi vill att Arbetsmiljöverket ska ta beslut om hjälpmedel och regler som gör att vi inte sliter ut oss, säger Jessica Moya.