Handels stämde arbetsgivaren i tingsrätten för att medlemmen inte fått ut sin semesterersättning. Dessutom skickade förbundet en stämning till Arbetsdomstolen för förhandlingsvägran, eftersom arbetsgivaren inte kom till ett utsatt möte.

Nu har arbetsgivaren satt in pengar på kvinnans konto och i och med det drar Handels tillbaka båda stämningarna. Medlemmen jobbar inte kvar på hotellet utan nu har hon praktik på ett klädföretags lager. Hon har tidigare haft lönebidragsanställningar på två andra ställen och även där har arbetagivarna vägrat betala ut semesterersättning när hon har slutat.

– Jag har hållit på i ett år att försöka få ut ersättning från en butik i Bromma. Nu har jag äntligen fått den också. Det är bra att Arbetsförmedlingen hjälper en ut men det har valt små ställen som inte varit bra, säger medlemmen, som vill vara anonym.

Hon tycker att Arbetsförmedlingen borde kolla upp om arbetsgivarna har kollektivavtal och inte skicka personer dit om de inte har det.

– Det är tråkigt när det drabbat funktionshindrade. Jag har ett lättare handikapp men tänk om man är förståndshandikappad. De flesta vågar inte säga emot. Jag är jätteglad att jag är med i facket för de har hjälpt mig mycket, säger hon.