Marina Wallin, 34 år, Lidl Hallsberg

– Borde dagen ens finnas, kan jag tycka. Är det inte självklart att män och kvinnor är lika mycket värda? Jag har inte planerat att göra något speciellt utan ska åka och hämta min son som är hos sin pappa. Det tar nästan hela dagen. Det som däremot är lite lyxigt är att jag och gubben som alltid jobbar om varandra, får åka tillsammans.

Per Lilja, 50 år, K-Rauta Örebro

– Jag ska jobba, annars skulle jag gärna delta på någon manifestation. Ojämställdhet är fortfarande ett stort stort problem. Det är jätteallvarligt att vi inte kommit längre med framförallt lika löner. Och ofrivillig deltid i kvinnodominerade yrken leder till att de får mindre i pension och gör att hela samhället blir snedvridet.

Carl Åberg, 22 år, fd Paradise Hotel-deltagare och Willysanställd i Jönköping, nu personlig assistent

– Kanske ska man uppskatta sin tjej, mamma, syster eller tjejkompis lite mer? Jag ska äta middag med min flickvän och hennes familj. Det är faktiskt första träffen med hennes föräldrar, så det är lite speciellt på ett annat sätt.

Elisabeth Karlsson, 46 år, studiesamordnare ABF Karlstad (Årets feminist i Karlstad 8 mars 2014)

– Jag ska jobba med en festival med temat systerskap utan gränser. Kvinnor från olika kulturer kommer, till exempel en ukrainsk forskare som berättar om kriget ur ett kvinnoperspektiv. Vi pratade om att gå ut och fira med någon pizza och öl efteråt. 8 mars får inte bara handla om jobbiga saker, det är också viktigt att fira kvinnan. Vi är väldigt starka när vi kommer samman. En viktig fråga är att hjälpa alla kvinnor och tjejer som kommer, ibland från kulturer där de hamnat längst ner i hierarkin. De kan lättare bli isolerade än killarna. På ABF håller vi till exempel tjejkurser där de får lära sig cykla.

Elin Persson, 19 år, Anemonen blomsterhandel Älmhult

– Jag är ledig på söndag och ska bara ta det lugnt. Om man vill göra något kan man kanske träffas tjejerna i familjen eller kompisarna. Äta något gott eller göra något tjejigt som att måla varandras naglar.

Johnny Algeson, 44 år, Coops lager Bro

– Internationella kvinnodagen är ingenting som jag tänker på direkt. Tyvärr. Det känns som om alla ska ha sina dagar. Oavsett dag kan man väl uppskatta personen i fråga.