Linda Karlsson har all anledning att vara glad. Hon får jobba kreativt med sin stora hobby, mat.

I dag driver hon en välläst matblogg och ett välgillat Instagramkonto. Hon är noga med att inläggen inte ska kännas som några måsten, utan som något lustfyllt.
– Det viktigaste i mitt liv handlar om mat. Och vi lever i en tid där fler och fler är matintresserade.

Hon har jobbat i delikatessdisken på Ica Maxi i Falun sedan öppningen för snart nio år sedan. I somras sa hon upp sig och har fått tre nya titlar på företaget Fikabox.
– Jag är fotograf, har ansvarar för digital marknadskommunikation och är produktutvecklare. Det är ett nytt företag och jag ska försöka få igång ruljangsen med inspobilder på Instagram, Facebook och bloggen.

Det var inget jobb hon sökte. Det var chefen som kontaktade henne. Han hade varit inne på hennes blogg och tyckt att hon fick fram så bra känsla i bilderna. Hon tackade ja eftersom hon inte fick utlopp för sin matpassion i delidisken på Maxi. Där blev det mest att grilla kyckling, revbensspjäll och laga dagens lunch på två spisplattor.
– Jag känner att jag behöver utvecklas. Jag kommer sakna arbetskamraterna, men de finns ju alltid kvar. Många umgås jag med privat. 
Var hon kommer handla sin mat framöver är dock inte helt självskrivet.
– Jag bor mittemot Willys. Det blir så enkelt att gå rakt över gatan. Men de har ingen delikatess, så jag kommer slinka in på Maxi när jag behöver något extra.

Hennes nya jobb har kontor i Stockholm, men hon ska jobba hemifrån Falun. Hon har precis fått dit ett niokilos paket med nötter, frön och choklad för att fota.
– En middag handlar lika mycket om dukning och atmosfär. En kompis sa till mig att jag aldrig bara kan bjuda på ett glas vatten utan att det ska läggas i mynta, bär och is också.

Fakta Linda Karlsson

ÅLDER: 37 år i oktober.
FAMILJ: Sonen Kevin, 7 år.
JOBBAR: Har precis sagt upp sig från delikatessen på Ica Maxi Falun och ska börja på Fikabox. Ett företag som levererar snacks och mellanmål till brevlådan.
AKTUELL: Med matbloggen yummifood.blogg.se och 17 600 följare på Instagramkontot @sweetkay78.
TIPS FÖR ATT HOTTA UPP MATLÅDAN: ”Det behöver inte vara så krångligt. Piffa upp spaghettin och köttfärssåsen med ruccola, soltorkade tomater och riven parmesan.”