I torsdags kväll hölls Dagligvarugalan och olika butiker hyllades i kategorier som Årets brödavdelning, Årets matinspiration och Årets butik.

Östenssons i Vadstena tog hem priset för Årets djupfrystavdelning. Kersti Perle har ansvarat för avdelningen i ett och ett halvt år. Hon tycker att det är roligt att en mindre kedja vann över de stora drakarna.
– Det blir ett kvitto på det man gör. Att alla timmar man jobbat över, alla tusentals steg man sprungit över golvet, lönar sig.

Att få raderna av frysboxar inspirerande, det kan anses som ett uppdrag omöjligt. Hennes knep är att sätta upp egna receptförslag.
– Jag ger mina vardagstips för när man har bråttom i köket, inga avancerade söndagskok. Frysavdelningen är en utmaning. Det är inte som frukt och grönt där de har både doft och färg.

Hennes egen frysfavorit är broccoli till en broccolipaj. Överlag gillar hon frysta grönsaker. Bra kvalité, smidigt och snabbt att ta fram och laga.

Och kundernas favorit?
– Här är medelåldern lite högre och kunderna matintresserade. Det går faktiskt väldigt mycket hackad spenat.

Fakta

Juryns motivering: ”Butiken får priset för ett stort personligt engagemang och med en målmedvetenhet att alltid ge kunderna inspiration och tips för att få ihop livspusslets alla delar, från vardag till fest, som gör djupfrystavdelningen till en av butikens hetaste.”

Östenssons är en livsmedelskedja med nio butiker i västra Östergötland.