– Det känns jätteskönt att vi fick behålla jobben, säger Alexander Pettersson, som hade jobbat på Team Sportia i nära åtta år när konkursbeskedet kom i höstas.

De anställda fick beskedet om att de får behålla sina jobb i butiken i förra veckan.
– Vi kommer att behålla all personal. Det här är specialister. Det är de som gör butikens koncept, säger en av de nya ägarna Behnaz Falk.

Det var i september som Atletica AB, som drev Team Sportia i Sundsvall, gick i konkurs. Konkursförvaltaren Björn Myhrberg på Abersten advokatfirma i Hudiksvall sa då till Handelsnytt att det borde vara möjligt att hitta ny ägare till butiken.

Det har man nu gjort. Behnaz Falk och Sven Persson tar över och nyöppnar butiken vid månadsskiftet november/december 2015. Då under namnet Sportringen. Kedjan Sportringen som drivs i franchiseform har sedan tidigare tagit över flera Team Sportia-butiker. Behnaz Falk och Sven Persson har totalt fem Sportringen-butiker. Ingen av dem har tidigare varit Team Sportia.  

De anställda har jobbat sedan konkursbeskedet. Först med utförsäljning och nu med att sätta igång den nya butiken.

Bakgrund

Team Sportia har till största del drivits i franchiseform men när det centrala bolaget hotades med konkurs 2013 blev alla kvarvarande butiker franchise. Några franchisetagare lämnade även och franchisetagare till 15 butiker gick in i Sportringen. 

Atletica AB drev även Team Sportia i Hudiksvall. Här arbetade runt 10-talet anställda. Hur det gått för dem är ännu inte klart. Handelsnytt har sökt konkursförvaltaren utan resultat.