Privat.

Marcus Nilsson ska renovera vardagsrummet och åka till Cape Verde för prispengarna.

Grattis! Berätta lite om hur du fick priset.

– Det var under en kickoff  på Coop Nord där vi bjöds på god mat och festligheter. Under kvällen utsågs ”årets chef, ”årets butik” och ”årets säljare”. Det var mina chefer som hade nominerat mig. När jag frågade dem efteråt sa de att de var nöjda med mig, men också att kunderna pratat gott om mig. Det är såklart väldigt, väldigt roligt.

Hur kändes det att gå till jobbet dagen därpå? Det måste varit en rejäl boost.

– Ja, jag sa till en kollega igår att jag nu förstår hur rockstjärnor känner sig haha. Telefonen har ringt, bekanta hör av sig, och många har kommit fram och grattat. Man blir rörd. Samtidigt har det varit mycket. Det ska bli skönt när det lugnar sig lite.

Vad ska du göra med prispengarna?

– Min plan är att renovera klart lägenheten. Jag har hållit på med det ett tag och har nu bara vardagsrummet kvar. Sen blir det en resa med tjejen framåt hösten. Cape Verde tänkte vi.

Du jobbar på Coop Forum i Örnsköldsvik. Hur länge har du varit där?

– Sedan sommaren 2008. Jag började som sommarvikarie och fortsatte sedan som extra på kvällar  och helger. 2012 fick jag fast anställning. Jag har 25 fasta timmar, men får för det mesta ihop 38 timmar. Just nu är jag i kassan och i förbutiken.

Vad är det bästa/sämsta med jobbet?

– Det bästa är när man lyckas vända något negativt till något positivt. Att hjälpa kunder som är lite sura och lyckas få dem att bli glada är roligt. Sen har jag väldigt bra arbetskamrater och chefer också.

– Om jag ska säga något dåligt så är det de oregelbundna arbetstiderna. Man vet ju om det lite när man börjar, men det kan vara en jobbig grej.

Fakta

Fakta: Coop Nord

Coop Nord är en konsumentförening som driver närmare 70 butiker i Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län.

2014 hade Coop Nord 1127 årsanställda varav 69 procent var kvinnor och 31 procent män.

Föreningen har omkring 275 000 medlemmar.

Coop Nords verksamhetsberättelse