–Det känns väldigt bra! Orsaken till att det dröjt är att vi bytt medlemsregister och vi ville inte bygga något nytt på ett system som vi skulle kassera, säger Lena Gennemark Edsbäcker, kommunikationschef på Handels.

Shyssta listan finns nu på handels.se. Har du gps-funktionen påslagen på mobilen kan du se butiker och frisörsalonger i närheten som har kollektivavtal. Det går även att söka på specifika butiker, adresser och orter.

­– Vi har använt Google maps, som många redan använder, som verktyg. Det är en webbapp, eftersom sajten är anpassad till mobilen. Det går också att lägga till den som genväg på telefonen, säger Lena Gennemark Edsbäcker.

Efter ett par dagars smyglansering har sajten haft drygt 1 500 besökare.

Hotell- och restaurangfacket har länge haft en app där du kan se vilka restauranger som har kollektivavtal. Vid Handels förra kongress 2011 kom flera motioner om att förbundet skulle ha en liknande funktion.

Här hittar du schyssta listan.