Jobbar på en lagerarbetsplats som har kollektivavtal. Jag råkade ut för en olycka när jag var på väg till jobbet. Skadeanmälan har jag gjort till Afa försäkring. Jag sprang till bussen och snubblade och slog i knät. Efter olyckan så var jag tvungen att uppsöka sjukhuset. Jag kunde inte jobba på tre dagar, har jag rätt till ersättning för tiden som jag inte jobbade?
Vänliga hälsningar/ Astrid

Svar: Försäkringen som gäller i detta fall är en försäkring som heter TFA och anmälan gör du till Afa försäkring. TFA täcker kostnader för utlägg vid sjukhusbesöket. Det är också viktigt att anmäla för dokumentation om du får framtida besvär. Inkomstbortfallet för de tre dagar som du varit borta från jobbet på grund av. denna incident har du ingen möjlighet att få ersättning för då det inte hände på arbetsplatsen och under arbetstid. För denna tid så utgår det sjuklön. Karens första dagen och sjuklön de övriga två dagarna.
/Joakim Petrusson, facklig rådgivare, Handels Direkt