Långa öppettider på sena kvällar leder till fler och allt grövre rån. Butikerna utökar sina öppettider men inte sin personalstyrka. Det får till följd att den psykosociala arbetsmiljön blir väldigt dålig. Detta märks redan nu på butikerna. Längre öppettider utan ökning av antalet arbetstimmar innebär att befintlig personal stressas att jobba fortare och fortare. Sjukskrivningarna blir allt fler.

Yrket har låg status och ingen vill stanna länge. De yngre ser det inte som något framtidsyrke.

Jag vill att öppettiderna ska regleras i lagen så att det blir samma för alla och vi slipper det som konkurrensmedel. Börja med att reglera öppettiderna på våra storhelger som jul, nyår och midsommar. Det bör vara stängt på julafton, juldagen, nyårsdagen och hela midsommarhelgen.

På vardagar bör butiker max hålla öppet till klockan 21, lördagar och söndagar till klockan 18.

Vi måste alla kämpa för att skapa ett attraktivt yrke där folk inte blir sjuka av att jobba.