Varför backade ni med hyvlingen?

– Vi har haft en dialog under alla våra möten och under resans gång så dök det upp andra möjligheter som vi inte visste om initialt. Nu blir det ju så att inga anställda drabbas förutom att några får jobba på andra ställen.

Ni skulle dra ner med 11 procent på hela personalen. Räcker det här för att matcha de besparingarna?

– Vi når målet även om organisationen ser annorlunda ut. Vi har även haft en del naturliga avgångar som vi inte ersatt, några har slutat eller börjat plugga vilket också gjorde att det blev färre som blev omplacerade än planen var från början.

Blir det fler neddragningar?

– Nej det hoppas jag verkligen inte. Det ska det inte bli. Alla vill att det här ärendet ska stängas nu. Jag vill inte vara med om en sådan här sak en gång till. Det har varit jobbigt för både anställda och ledningen med den här ovissheten som ligger som ett ok över alla. Nu kan vi planera långsiktigt framåt.

Ångrar du att du drog igång den här hyvlings-grejen?

– Det är inte jag som har satt igång detta. Det var ett krav som fanns på butiken. Det har varit en jättejobbig process. Det är mina medarbetares vardag det handlat om, det är jag som varit mitt i det.