Den förmågan har butiksanställda twittraren och Handelsnyttkrönikören Erika Petersson.

”Drottningen i kassan” som nu kommer ut på förlaget Galago bygger på den samling tweets, illustrationer och kåserande betraktelser som hon på egen hand gav ut 2015. Nya upplagan är fylligare, snyggare, proffsigare – och vassare.

Den som jobbar i butik får många tillfällen till igenkännande skratt åt dryga, knasiga eller charmiga kunder, blandat med ilska mot översitteri och ovärdiga villkor. Författarens egna serieteckningar och collage är träffsäkra illustrationer.

En favorittext är kassadrottningens milt ironiska svar till den grälsjuka utterkonsult (!) som startat flashbacktråden ”Hur fan kan man jobba i butiker?”. När du slutat skratta kan du räta på ryggen: Så här utmanande kan det vara att arbeta med service. Och så underhållande.

Utlottning

Vinn boken!

Handelsnytt har fem ex av Drottningen i kassan!

För att vinna:

Lycka till!