Anledningen är att läget inte ger tillräckligt många kunder, samt förändrade shoppinbeteenden.

– Butiken i Hälla är en gammal butik vars kundtrafik har påverkats av nya shoppingcenter såsom Erikslund, där vi också har en stor butik med ett stort sortiment, säger H&M:s presskontakt Amanda Larsson till Västmanlands läns tidning.

Butiken har tio anställda, varav sju tillsvidare och tre jobbar extra. De tillsvidareanställda kommer erbjudas jobb i H&M:s butiker inne i Västerås city, på shoppingcentret Erikslund och hos H&M:s andra varumärken i orten.

– Butikens tre medarbetare som arbetar extra, är anställda via vikariepoolen i Västerås och erbjuds därmed kommande arbetsmöjligheter via dem, säger Amanda Larsson.

Uppdaterad information 20/2, 23/2 2018:

H&M berättar att de ska stänga även i Gallerian och på Hötorget i Stockholm. De meddelar också att de ska öppna i Mölndal, Kristianstad och Värmdö.