Tommy Tillgren avled den 30 juli i en ålder av 65 år. I flera år hade han kämpat mot cancer, men han dog efter att ha insjuknat hastigt i blodförgiftning.

Under hela sitt yrkesliv var Tommy Tillgren aktiv inom Handels, med start på Domus i Kristianstad under 1970-talet. 1983 blev han ombudsman och 2001 valdes han in i förbundets verkställande utskott. Vid sin pensionering 2016 var han förste vice ordförande.

Handels ordförande Susanna Gideonsson beskriver Tommy Tillgren som en lojal, klok och strategisk kollega, som också hade många andra sidor.

– Tommy var en mångfacetterad person som inte lämnade någon oberörd. Jag kommer att sakna den starka, kämpande, humoristiska och gåpåiga kamraten Tommy. Mest av allt kommer jag att sakna hans uppriktighet, omtanke och stora varma hjärta.

Mest av allt kommer jag att sakna hans uppriktighet, omtanke och stora varma hjärta.

Tommy Tillgren var enligt Susanna Gideonsson en skicklig förhandlare som arbetade hängivet och långsiktigt för att utveckla arbetsvillkoren för handelns anställda.

– Han var strategisk, smart och vass. Han kunde vänta ut motparten vid förhandlingsbordet, men också överraska.

I avskedsintervjun med Handelsnytt under hans sista avtalsrörelse 2016 beskrev Tommy Tillgren förhandlandet som ett skapande arbete. Han gladdes åt att ha fått vara med och utveckla ett arbetssätt för framtiden. På frågan om han ville lämna något personligt arv sa han med glimten i ögat:

– Njae. Vi är ju en organisation, jag är bara en person. Även om jag är rätt så stor.