Bland kommentarerna på handelsnytt.se berättar en tidigare Willysanställd om sin erfarenhet av att jobba på kedjan.

”Har själv varit utsatt av både chefen som varit aggressiv och slagit i saker på arbetet, för att uttrycka sin frustration och få oss arbetare att bli rädda. Min arbetsledare som har tafsat på mig, kört med sexistiska skämt och blivit arg och straffat mig när jag sagt ifrån. Han spelade även in en film där han ringer mig på arbetstid i kassan och raggar på mig. Även butikschefen har inte tagit detta på allvar trots jag berättat hur det gått till. Nu har jag valt att säga upp mig då jag känt mig orklös och mått dåligt under en lång tid.”

Min arbetsledare som har tafsat på mig, kört med sexistiska skämt och blivit arg och straffat mig när jag sagt ifrån

 ”Jag blir rädd. Att de verkligen fungerar såhär på arbetsplatser 2019. Och de fortsätter.”

Så skriver en läsare på Handelsnytts Facebooksida under artikeln ”Kränkande chefer på flera Willysbutiker”.

Flera andra läsare reagerar på att kränkande chefer får vara kvar.

”Stackars personal. Det är så tragiskt att en sån ska få vara chef”/…/”Byt ut dåliga chefer ska bort.”

”Det är inte okej att kränka personal! Byt ut till bättre chef som ser till personal bästa.”

”Willys verkar experter på att rekrytera sociopater till chefer. Ingår kanske i deras kriterier?”

”Vad är det för fel på människor???? En bra chef är en trevlig och omtänksam chef som är med sina arbetare.”

På Twitter reagerar Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson på uppgifterna.

Väldigt allvarliga uppgifter om hur anställda på Willys behandlats

”Väldigt allvarliga uppgifter om hur anställda på Willys behandlats. Företaget måste ta detta på allvar”, skriver hon.

En annan twittrare tyckte till och undrade när Willys ska ta personalvård på allvar.

”Känns inte bra det här @axfood #willys När ska ni börja med personalvård?”

Flera branschmedier har uppmärksammat granskningen, och i Icanyheter uttalar sig varumärkesexperten och ekonomiedoktorn Eva Ossiansson om att uppgifterna kan göra att Willys förlorar i anseende som arbetsgivare.

– Jobb i handeln uppfattas av många som slitiga och med obekväma arbetstider. Om uppgifterna innebär att Willys förknippas med en osund personalkultur påverkar det möjligheten att rekrytera rätt medarbetare, säger hon till Icanyheter.

Granskningen har även fått spridning i övriga medier, däribland Expressen, Arbetet, ETC och lokalsajten 24nyheter.