1.  Den nya pandemilagen klubbades av riksdagen för drygt en vecka sedan. För handeln innebär det maxtak gällande kunder samt risk för viten och stängning om inte reglerna följs. Men vad händer med de anställdas löner om så skulle ske? Läs om pandemilagens effekter här:

2. I januari 2018 lanserade handeln sitt eget Metoo-uppror #obekvämarbetsid. Tre år efter det är det dags för en nyansering. Via Facebooksidan ber arrangörerna nu om nya vittnesmål.

– Fortfarande utsätts många för sexuella trakasserier av kunder, chefer, kollegor, säkerhetspersonal och andra. Rädslan består och många vågar inte säga ifrån, säger Maria Karlsson som är en av initiativtagarna bakom #obekvämarbetstid.

3. ”Det känns som att någon vill peta ut mitt öga med en vass kniv” säger Marcus Tidebrink som lever med den ovanliga sjukdomen Hortons huvudvärk.

Tack vare stöttande kollegor och en lyssnande chef klarar han ändå av sitt arbete på Mecas butik och lager. Läs om hans historia och vad du man kan göra för att leva med huvudvärk om migrän på jobbet.

4. Skönhetssalongen Hudoteket i Jönköping tecknar kollektivavtal – men först krävdes ett strejkvarsel av Handels. Mer om det här: