Linda Palmetzhofer beklagar regeringskrisen som utlösts av att statsminister Stefan Löfven på måndagen fälldes i riksdagens misstroendeomröstning.

– Det är verkligen sorgligt att vi hamnat i det läget. Det finns inget givet regeringsalternativ och vi befinner oss fortfarande i en pandemikris där Handels medlemmar står i frontlinjen.

Vilka konsekvenser tror du att regeringskrisen kan få?

– Det finns risk för politiskt kaos där viktiga beslut inte kan fattas. Ett av många gäller förändringar i sjukförsäkringen som vi diskuterat med regeringen.

Hur ser du på Vänsterpartiets agerande att fälla regeringen med hänvisning till förslaget om fri hyressättning i nyproducerade bostäder och som en markering att partiet faktiskt är en del av regeringsunderlaget?

– Handels gillar inte heller hyresförslaget. Men Vänsterpartiet agerar förhastat när man fäller regeringen på ett utredningsförslag – det finns ju ännu inget förslag från regeringen.

Vad önskar du ska hända nu?

– Det är svårt att säga. Alla behöver samla sig, vi i Handels också. Det blir många möten.

Hur ska Handels agera om det utlyses extraval?

– Då får vi ställa om till valrörelse fortare än vi hade planerat. Pandemikrisen har visat att vi kan vara snabbfotade när det behövs. Vi kommer att jobba hårt för de politiska frågor som är viktiga för våra medlemmar.