1.

Vi svenskar handlar på nätet som aldrig förr – mycket tack vare pandemin. Men framgången kommer med ett pris – både anställdas villkor och miljön tar stryk, visar en ny rapport från Handels, Seko och Transport.

– Det har blivit väldigt tydligt att företagen inte anpassat sin bemanning. De anställda måste springa snabbare och får generellt en tuffare arbetsmiljö. Vi ser också att rehab-ärendena har ökat på flera håll, säger Ola Palmgren, utredare på Handels.

2.

9000 kronor i coronabonus till Ikea-anställda! Det beskedet möttes Johanna Gidlöf och hennes kollegor på Ikea i Sundsvall av tidigare i veckan. Totalt ger Ingka Group 1,1 miljarder till anställda världen över.

3.

Att det varit S-kongress i veckan har nog inte undgått någon. Handelsaktiva Theres Andersson var en av dem som var där och slogs för att tänderna ska omfattas av den allmänna sjukförsäkringarna.

4.

Det är alla helgons helgen! Här kan du läsa om vilka ob-regler som gäller.