”I butiken kallades jag hustomten. Nu åker jag hem till folk och hjälper dem med montering och installationer. Mindre stress, högre lön och mer tacksamhet. Mycket handlar om att montera saker på väggen. Den som vill göra det själv bör tänka på det här:

Skruvarna som följer med grejer man köper är ofta för klena. Använd grövre skruv och plugg så sitter det bättre. Knacka i väggen där du ska montera till exempel en tv eller en spegel. Låter det ihåligt? Då är väggen troligen av gips och du behöver någon form av expanderskruv. Men är det enkel eller dubbel gipsvägg? Bänd upp ett gem, gör ett litet hål i väggen och mät med gemet hur tjock den är. Enkel gips är 12 millimeter, dubbel är 24. Se till att du har rätt skruv för tjockleken.

Fem måsten i verktygslådan:

Borrhammare – gör betong till smör.

Skruv och plugg – välj lite grövre.

Expanderskruv – kolla storleken!

Gem – för att mäta gipsvägg.

Häftmassa – konsten att hänga rakt. 

Känns väggen stum när du knackar är den troligtvis av betong. Då duger inte slagborr, du behöver en borrhammare – det är som att borra i smör! Många trycker för hårt när de borrar, man ska låta maskinen göra jobbet. Borra först ett hål med minsta borret och borra sedan upp det med rätt dimension.

En tavla som hänger på krok med ståltråd halkar lätt på sned. Fäst med lite häftmassa i underkanten så håller den sig rak.

Min tjänst är på heltid med jobb var fjärde helg. Elektrikeravtalet, som jag går på sedan jag lärt mig mer elteknik, har faktiskt bättre ob än Handels – 100 procent hela lördan!”

Berättat för