Ni var ju bra förr, innan ni blev feminister och så jäkla politiskt korrekta.

Orden kommer från en kollega, ska inte säga att jag känner honom så väl, men jag har försökt informera honom om värdet i det fackliga medlemskapet.

Tror inte riktigt jag fick fram budskapet om jag ska vara ärlig.

Jag ska inte säga att det han säger är var mans tankegods men hör jag detta uttalas så är det i regel tyvärr av en man.

Att facket är feministiskt, det borde vara en självklarhet för de flesta om man tänker tanken om facklig solidaritet fullt ut.

Jämnt spelfält för män och kvinnor

Feminism handlar inte om att lyfta kvinnor till toppen av samhället på mäns bekostnad och till mansgruppens eviga träldom, det handlar om att ge kvinnor och män ett jämnt spelfält, att få samma förutsättningar att verka för sin och samhällets goda utveckling och att få delta i vår gemenskap fullt ut och utan hinder på grund av könstillhörighet.

Om något borde en arbetande man anamma feminismen. Den har trots allt gett oss en hel del som vi, och inte minst män som grupp, tar för givna i dag och uppskattar.

Att kvinnor har rätt till ett förvärvsarbete till exempel. Att kvinnor kämpade till sig möjligheten att ge sig ut i arbetslivet och göra karriär var bra för allas ekonomi.

Det var bra för familjen, bra för barnens framtid och inte minst väldigt bra för samhällsekonomin.

En frigörelse alla tjänar på

Nu pratar jag om något som hände för ganska länge sedan, men med kvinnors avlönade arbete öppnades portarna till en samhällsomdaning.

Sambeskattning kom att försvinna efter kamp, manlig möjlighet och rätt till föräldrapenning och att faktiskt ta lika ansvar för sina barns uppfostran, och inte minst offentlig barnomsorg som möjliggjorde just en kvinnlig frigörelse från hemmet.

En frigörelse som alla tjänar på. Ni män som läser detta, släpp garden och anamma feminismen. Den är inget hot mot er.

Den är bara ett hot mot ojämställdhet, ojämlikhet och andra sociala orättvisor på grund av samhällets konstruktion.

Feminism är facklig kamp

Frågor som den fackliga kampen berör varje dag, feminism är helt enkelt facklig kamp.

När kollegan kör iväg med sin truck tänker jag hur lätt det är för kapitalet att hålla isär oss arbetare i dag genom att skapa konfliktlinjer med bensinpriser, rasism och antifeminism.

Du skrattar kanske åt den feministiska kampen, men den som skrattar hela vägen till banken, det är svenskt näringsliv.