– Harry är med överallt där man går, både ute och inne. Vi bor på en gård, så han följer gärna med till stallet. Han är väldigt gosig, men inte någon katt som man håller i famnen eller knät, säger Ebba Ödling, när hon tar en paus från jobbet i kassan. 

Harry är numera inte bara en vanlig bondkatt – han har också blivit utsedd till Årets lussekatt i Kramfors.

Det är tidningen Ångermanlands läsare som har röstat fram Harry i konkurrens med 112 andra katter. 

”Han är bortskämd, gör alltid som han vill”

– Det var väldigt roligt att han vann, han är ju väldigt gullig. Men han är bortskämd också, jag gör alltid som han vill. Om han vill gå ut eller in eller ha mat, så ordnar jag det.

– Nu har han och hans syster Doris vant sig vid att få mjukmat varje kväll. Om de inte får det så skriker de, säger Ebba.

Harry gillar inte att vara ensam. Därför är det bra att Ebba, 27 år, fortfarande bor hos sina föräldrar. Pappan är pensionär och det finns alltid någon som tittar till katterna när Ebba är på jobbet.

Hon har jobbat på Icabutiken i Noraström i tre år och på fritiden sköter hon om hästarna på gården och renoverar ett torp, dit hon snart ska flytta.  

Katten Harry sover helst i Ebbas säng

På nätterna sover Harry oftast i Ebbas säng. 

– Ibland sover han själv i soffan. Men oftast när man vaknar ligger han vid fötterna i fotändan av sängen, det är jättemysigt.