Inför finalen i Azerbaijan satte hon på sig en ring i svart sten, den skulle ge beskydd. Hon har inte tagit av den sedan dess.

Johanna Beijbom har alltid haft musiken nära. Hårdrocksälskande pappa nattade henne till heavy metal. Hon fick sitt första trumset när hon var tre. När hon började lyssna på Celine Dions ballader gav hon sig inte förrän hon kunde ta samma höga toner. Första singeln kom när hon var 14.

Nu har hon så mycket att göra att hon knappt har tid att träffas. I dag tog hon sin första sovmorgon på länge.
– Jag har faktiskt lyxat till det, haft vovven i sängen, dragit mig lite. Bara fått ha tyst omkring mig, säger Johanna Beijbom när vi ses på hennes favoritcafé i Skövde.

Hennes samarbete med schlagerlåtskrivarkungen och Skövdesonen Thomas G:son ledde till att hon fick vara en av de tre som körade bakom Loreens Euphoria i Eurovisionfinalen, och på originalspåret.
– Jag syntes inte i tv, bara för arenapubliken. Men jag var hela tiden i bild från green room. Då satt jag bredvid Loreen och höll henne i handen.
Hon spelar inte med Eurovisionsegraren nu, men det hela gav stjärnglans och har gett Johanna Beijbom fler egna spelningar.
– Det känns som det enda jag gjort i sommar är att sjunga Euphoria, skrattar hon.

När folk frågar vad hon jobbar med säger hon sångerska, men hon har en halvtid på butiken Telenor. En sjungande anställd kräver en pusslande schemaläggare och arbetskamrater som kan byta tider.
– Jag har aldrig jobbat en helg och börjar inte tidigt efter en spelning.
Att koppla bort musiken och göra något helt annat, det uppskattar hon. Och kunderna som bara kommer in för en pratstund. Och att hon träffade sambon på jobbet.
– När det är mycket med spelningar träffas vi nästan bara där.

Johanna Beijbom gick musikgymnasiet, men tycker att hon lärt sig mer genom eget slit. I dagarna har bidragen till nästa års melodifestival skickats in och hon har både sjungit in demos till andra artister och lämnat eget material. Har halsen börjat ömma har hon bara gurglat saltvatten. I väskan lägger hon alltid ner en påse energistenar.

Förutom schlagerbiten åker hon runt med en showgrupp. I bilens backspegel har sambon hängt upp ett kors. Det var hans krav om hon ska köra så mycket. I dag går bilen till Skara för att låna scenkläder till nästa show, ett företagsevent.
– Jag ska hämta uniformer från 30-talet från pansarmuseet. Vi ska göra en tidsresa på scen.

Mellan att sjunga bakom andra, i grupp eller ensam, väljer Johanna Beijbom lätt. Helst ensam, gärna pop och rock.
– Jag jobbar för att bli egen artist, älskar att stå i centrum. När jag fått en mick i handen är det svårt att få mig tyst.

Dagen efter att vi ses är det dags för en after work och krogrunda med Telenor. Det var den enda fredagen de hittade som Johanna Beijbom var ledig på kvällen. Till slut blev hon uppbokad ändå, och måste lämna festligheterna halv elva. Klart tråkigt, men hon dricker i vilket fall inte alkohol. Har aldrig gjort.
– När alla andra började tänkte jag, varför? Jag har roligt ändå. Det är som med allt annat, när jag bestämt mig för något går jag in för det till max.

Johanna Beijbom

Ålder: 25 år.

Bor: I en 98 kvadrats tvåa i Skövde.

Familj: Sambo och hund. Mamma, pappa, lillebror.

Jobb: Butikssäljare på Telenor sedan fyra år, och sångerska.

Lön: "Jag klarar mig bra".

Fritid: Åker gärna till föräldrarna på landet. Och träning. "Står man i 16 centimeter klackar måste man ha stark rygg".

Tatueringarna på handleden: Hjärtat med en g-klav i, symboliserar kärleken till musiken. Skyddsängeln har mamma ritat, hon har en likadan tatuerad.

Sjunger helst: Lady Gagas Marry the night och Iron Maidens Run to the hills.

Följ henne på bloggen!