Mina 450 stämpeldagar (jag har barn under 16 år) blev plötsligt 75. Jag kallades deltidsanställd, enligt lagen från 2008. Trodde det var bra att ställa upp och jobba, vi har ju en regering som vunnit två val på den så kallade arbetslinjen. Jag lyckades få de där 75 dagarna att räcka nästan ett och ett halvt år, men vad göra sen?

Enligt a-kassan skulle jag be att få gå in i jobb- och utvecklingsgarantin. Det kunde jag göra eftersom jag hade barn under 18 år och då skulle jag få använda resten av mina stämpeldagar. Skillnaden var att försäkringskassan skulle betala ut pengarna. Byråkratiskt?

Det här hände strax före jul. I januari fick jag 102 kronor tillbaka på min medlemsavgift till Handels, för jag var arbetslös. Det var väl trevligt? Nej, för en månad senare fick jag krav på 102 kronor. Jag hade arbetat den aktuella månaden. Och så var karusellen igång, först får jag pengar sen ska de betalas tillbaka.

Kontaktade a-kassan, de kan inget göra det är arbetsförmedlingen som rapporterar. Kontaktade arbetsförmedlingen, de begrep ingenting, var nog försäkringskassans fel. Jo, försäkringskassan rapporterar, men det går automatiskt. Det kan de inte göra något åt. Blev inga nya jobb av all byråkrati, nej det går automatiskt.

Så kontaktar länsstyrelsen. Kan jag få deponera pengarna hos er, så det här får ett slut? Tyvärr inte, eftersom du vet vem som ska ha pengarna och de inte vägrar att ta emot dem. Men jag kanske kan vägra? Frågar på banken, kan ni stoppa insättningen? Nä, det kunde de inte.
Det här är inget jätteproblem. Men det är ett enormt irritationsmoment. Och det är fullständigt onödigt. Hjälp mig, hur ska jag slippa få dessa pengar?

Nina